Снимка: БГНЕС

13-годишно момче е било блъснато на пешеходна пътека на първия учебен ден, 15-и септември.

Случаят е от Добрич, в района на ул. "Калиакра", съобщават на сайта на Областната дирекция на МВР. Сигналът за инцидента е получен около 13.35 часа. Детето е без опасност за живота – с контузия на крайници. Освободено е за домашно лечение.

От днес в цяла Добричка област започва специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движението по пътищата.

Тя съвпада с координираната операция "Фокусирай се върху пътя" на ROADPOL – 16-22 септември, и е съобразена с Дните на безопасността на пътя, чието мото тази година е "Остани жив! Пази живота!". За Ден без загинали на пътя е обявен 21 септември, сряда.

Акцент на операцията е спазването на правилата при използване на мобилни устройства по време на движение и недопускане на управлението на пътни превозни средства под влиянието на разсейващи фактори. Разсейването с мобилни устройства и вградени в автомобилите електронни системи се счита за една от основните причини за пътнотранспортни произшествия, припомнят от Областната дирекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase