Снимка: БГНЕС

На територията на цялата страна през последното денонощие са проверени над 8500 МПС.

Още по темата
Това показват междинните резултати от стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от МВР.
 
8839 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11297 водачи и пътници. Съставени са 3194 фиша и 739 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Започва нова акция на пътя, за какво ще следят униформените

В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водача, качили се зад волана след употреба на алкохол – 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 8 - с над 1,2 на 1000, а един е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 души, а 5, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.
 
От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени общо 2142 МПС и 2488 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 653 фиша и 180 АУАН. Установени са трима водачи, управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, и други двама – с над 1,2 промила. Един е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.
 

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 месеца

До 13: Брат, сериозен ли си.

14

Мвр

преди 4 месеца

А семерджиев го скрихте и сега прах в очите на хората

13

Анонимен

преди 4 месеца

Аз на кола трезвен не се качвам,страх ме е някой пиян да не ме блъсне.