Снимка: БГНЕС

Минималните температури в страната ще бъдат от 11 до 16 градуса, по Черноморското крайбрежие - до 16-18. Над страната облачността ще бъде значителна, но разкъсана. Следобед ще превали и прегърми в Пирин. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 километра в час, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Максималните температури в населите места ще бъдат между 23 до 28 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие около 25-26 градуса. По морето  ще има разкъсани облаци повече в сутрешните часове. Следобед облачността ще намалява.

Над планините в сутрешните часове ще има облаци, а по-късно ще има разкъсана облачност, но без валежи. В Пирин има условия за прегърмявания.

В сряда температурите ще достигат летни стойности от 29 до 32 градуса. В четвъртък и в петък ще се задържи топло със следобедни превалявания в планините от югозападните райони и поречието на Дунав. В събота ще премине хладна вълна  със студен атмосферен фронт, очакват се валежи с проливен характер в централните и североизточни райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase