Снимка: БГНЕС

Минималните температури в страната ще са от 10 до 15 градуса, по черноморското крайбрежие до 16-17. Преди обед над страната облачността ще бъде разкъсана, по-значителна над източните райони. По-късно облаците от запад на изток ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток със скорост до 20 км/ч.

По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от север със скорост до 40 км/ч. Максималните температури в населите места ще са от 23 до 28 градуса, по черноморското ни крайбрежие около 26-27 градуса, съобщи синоптикът на  Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Черноморието ще има разкъсани облаци, повече в сутрешните часове, с превалявания. Следобед облачността ще намалява.

Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 26-27 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие, до 26 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие е слабо с височина на вълните до 1,5 метра,  а по южното крайбрежие, по-силно - височина на вълните до 2,5 метра.

Над планините в сутрешните часове ще има облаци, а по-късно ще има разкъсана облачност, без валежи. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен до свеж, от север до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около 5 до 6 градуса, а на 1500 м до 12-13 градуса.

В крайните южни райони показанията на термометрите ще достигат 30 градуса. Във вторник и в сряда ще има повече слънце и ще се затопли слабо. В сряда температурите ще достигат летни стойности от 29 до 32 градуса.

В четвъртък и в петък ще се задържи топло, със следобедни превалявания в планините от западните райони и поречието на Дунав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase