Снимка: БГНЕС

Спряха събарянето на още един тютюнев склад в Пловдив, което беше планирано за днес. Това е сградата на бул. „Христо Ботев“ до Сточна гара. Полиция заварди склада и отказа достъп на собственика Пламен Моравенов. Това стана след вчерашното посещение на министъра на културата Велислав Минеков по повод бутането на друг бивш склад на същия булевард.

„Имаме съгласуван План за безопасност и здраве и План за управление на строителните отпадъци, което ни е издадено още при първите опити за събаряне (2018 г.). Имаме три неуспешни такива. По закон след 2017 г. то не се пресъгласува, но въпреки това ние имаме пресъгласувано от 2020 г. И сега не го бутнахме, защото съдействаме на органите на реда макар да няма документ за спиране”, коментира Моравенов и добави, че обектът не е паметник на културата.

Още по темата

По думите му администрацията на Пловдив е неколкократно се е опитвала да инициира разговор между НИНКН и собствениците, но от културната институция така и не са откликнали.

Пламен Моравенов обясни, че планът за събарянето е бил да бъде премахнат не целия склад, а само част от него, за която има становище, че е конструктивно компрометирана.

„Ако желае Петър Петров ще му дарим всички собственици сградите, да видим той какво ще направи“, каза Моравенов. Той обясни още, че е направил заснемане на фасадата и при бъдещо строителство ще я възстанови в духа на тютюневия град.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 месеца

Не дариха МинеТов поне един апартамент, затова е цялата врява. Всеки "модел", който не му дава поръчки за някой и друг "монумент" в стил "социалистически реализъм", за минеТОВ е "токсичен" - той прибира милионите, а студентите му дялат и къртят като египетски роби. Е, "отблагодарява" се впоследствие - най-мускулестите каменари впоследствие "получават държавни поръчки". Така си затрихме най-кадърните творчески п, които отлетяха оттук - под "компетентния" ко..му...ньо-ДИКТАТ на Светлин и Величко.

17

Тъп По тъп Най тъп

преди 2 месеца

Първо Общината ги е продала на безценица вместо да ги възстанови на наше другаре и сега лала Льотчика дига пушилка. Що министерството на културата не ги е възстановило когато са били на Общината. И така с много други обекти дадени на безценица включително Техноимпекс и Булгартабак. И нито един в затвора. Народен съд и гилотина за децата на всички другаре. Това е решението.

16

Анонимен

преди 2 месеца

Тази,, складове" нали са ли купени от тези които искат да ги бутат. Къде е била общинската, държавната власт за да ги закупи и да прави там каквото Иска.А, сега излиза, едни дават парите сградите, а други ще се разпореждат с нея!