Снимка: БГНЕС

С два специализирани автомобила, ескортирани от полицейски служители, три деца и двама възрастни бяха транспортирани до Република Сърбия. Те са сред пострадалите при катастрофата на магистрала "Тракия", съобщиха от МВР.

И петимата бяха на лечение в болницата в Стара Загора.

Още по темата
Малко след 9.00 часа реанимобилите, ескортирани от полиция, тръгнаха от Стара Загора към граничния пункт "Калотина". Със съдействието на Главна дирекция “Гранична полиция” линейките бяха ескортирани и пропуснати по т.нар. свободен коридор и поети от сръбски медицински екипи.

От МВР припомнят, че след първоначалните действия на екипите за овладяване на ситуацията с тежкия пътен инцидент, в резултат на създадената съвместна организация между министерствата на вътрешните работи и на здравеопазването и  осъществено взаимодействие със сръбските власти, бе създадена организация за транспортирането на голяма част от пътниците до сръбската граница.

Още на 16 август от Стара Загора към Калотина тръгна ескорт на специализираните автомобили с част от децата – малолетни и непълнолетни. По свободния коридор на граничния пункт преминаха и 10 автомобила със семейства, пропуснати да приберат децата си, които не бяха пострадали от инцидента. Превозните средства също бяха ескортирани от полиция.

Преди ден бяха транспортирани с хеликоптер и двете най-тежко пострадали деца, преместени за лечение и стабилизирани в болница „Пирогов“.

Коментари Напиши коментар