Снимка: БГНЕС

Частично бедствено положение е обявено за общините Любимец и Харманли заради голям пожар, заяви областният управител на Хасково Минко Ангелов.

Първоначално огнената стихия се разрази в землищата на селата Васково и Оряхово, като бяха засегнати площи със сухи треви. След това обаче пламъците навлязоха и в широколистна гора, заради което командите огнеборци бяха увеличени от четири на осем, а в гасенето се включиха също отряд доброволци от Свиленград и водоноска от Любимец, съобщава БТА.

В момента огънят напредва към харманлийските села Изворово и Дрипчево, уточни Ангелов.

Той вече е поискал тежка верижна техника от комплекса "Марица Изток", която вече е осигурена. Тепърва ще се координира и съдействие от Министерството на отбраната за осигуряване на военнослужещи в утрешния ден, допълни областният управител.

Коментари Напиши коментар

3

Съветник

преди 1 месец

Обявявайте пълно бедствено положение - "промяната" работи с пълна сила - пожари, безводие, режим на тока скоро , храната ще е само за богатите, бедните ще пасат трева ( ако не е изгоряла).....абсолютна "промяна" ! Честито !

2

Иглолистните гори

преди 1 месец

горят като факли !!! Бързорастящите СИКАМОР дървета нарастват с 60 см в година и достигат до 35 м. Поддържат прохладен климата през лятото, не изсушават и не отравят почвата както иглолистните гори. Издържливи са на суша, жега и студ.

1

Анонимен

преди 1 месец

Палят ги умишлено джунгалите то Сакара гори всяка година то дърво не остана от тая, дървена мафия