Снимка: БГНЕС

Девет деца и двама възрастни, които са пътували в катастрофиралия в неделя вечер сръбски автобус на магистрала „Тракия“, останаха в Университетската болница в Стара Загора, съобщи час след полунощ министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Министърът посети спешния център заедно с директора на болницата проф. Йовчо Йовчев.

Двама от пострадалите са в тежко състояние.

Още по темата
„Едното дете е в по-критично състояние, в момента се извършват реанимационни мероприятия, но е хемодинамично, стабилно като показатели. Тази нощ ще се наблюдава и ще се извърши кръвопреливане. Имаме екипи с консултанти в София, ако се наложи утре то да бъде транспортирано”, заяви той. То е на 11 години и е с 3 фрактури на таза и на бедрото.

„В съзнание е, сега поговорих с него. Не мога да кажа, че има 100-процентова опасност за живота му, но състоянието му е критично”, добави Меджидиев.

По думите му още едно дете е настанено в интензивно отделение за наблюдение.

„Останалите деца са в сравнително добро състояние и са контактни. Те са на възраст между 9 и 15 години. Повечето са с разкъсно-контузни рани”, съобщи още служебният здравен министър.

В тежко състояние е шофьорът на автобуса. Наложила се е ампутация на единия му крак.

Част от децата, пострадали при тежката катастрофа, вече са изписани. Те са транспортирани до хотел в града.

Общо 44 деца и възрастни са прегледани в спешния център. На помощ са били екипи от Нова Загора и Сливен.

Коментари Напиши коментар

12

Бате Сечко

преди 1 месец

Преди една седмица пътувах за Германия през Сърбия,Румъния,Унгария, Австрия и Чехия.... На 50 км след Будапеща стана ужасно да се кара .... Чак в Германия се отпуснах ! Автобусите и тировете бяха най-опасните по тези магистрали-направонти трябва 12,7 зенитна картечница! Бог да пази всички ни, и помогне на пострадалите.

11

Анонимен

преди 1 месец

До бг - Да не се приема като защита на Другаря Рашков :) .Но това за забраната автобуси с деца да пътуват нощно време ,важало само за българските превозвачи ,не засяга чуждите .Така ,че това не е нарушени за сръбския автобус.

10

Българ

преди 1 месец

Защо няма мантинела на участъка, а въобще колко км мантинела има по цялата магистрала?