Снимка: БГНЕС

Нова наредба за обществения ред, която налага забрана за разхождане на домашни любимци по плажа, гласуваха днес на своето заседание общинските съветници във Варна.

Забраната е валидна за периода 15 май - 1 октомври. Собствениците вече няма да имат право да разхождат любимците си и на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на спортни площадки, предава БТА.

В новата наредба са заложени правила за ограничаване на шума в жилищните сгради, парковете и градините между 14 и 16 часа, както и след 22 часа през нощта. Ремонтите и свиренето с музикални инструменти са допустими извън тези часови ограничения. С тези правила трябва да се съобразяват и хората, които вдигат сватби или друг тип тържества.

С новата наредба влиза в сила забрана за движението на каруци във Варна. Тя не е валидна за селата в общината, но се налага изискване стопаните да се грижат животните да не замърсяват пътното платно или тротоарите. В град Варна отглеждането на селскостопански животни е забранено. Това е валидно и за разхождането на диви животни, включително с цел изнасяне на представления или търговия.

Нарушителите на новата наредба ги грози глоба между 100 и 500 лева. Ако правилата не спазва фирма, санкцията е от 1 000 до 5 000 лева. При повторно нарушение глобата за гражданите може да достигне до 1000 лева, а за фирмите – до 10 000.

Коментари Напиши коментар

39

Гена

преди 1 месец

Значи за домашни кучета е забранено, а за улични кучета и *** не е??? Със сигурност домашните любимци по-често ги къпят, подстригват и решат от ромлянските чаавета, и домашните не ги изпишкват на плажа..

38

Vlado

преди 1 месец

Деца не гледате кучета да ума , *** кучкарника където стана навсякъде, нека да дойде зимата да ви видим кучетата или вие трябва да има рестарт на тази прогнила. система

37

КОй

преди 1 месец

До Веселинъ 7112136860Ти някога излизал ли си от вас? Знаеш ли че това са определени заведения,знаещ ли че на плажовете даже е забраненно да се пуши? Знаеш ли че почти няма платени чадъри, а за качеството на храната и обслужане да не коментарим.....Айде първо излез и проветри малко празната глава. Тогава коментирай кой какъв е....А да забраих, хората сега са си освободили пътищата от такси(Временно), при теб как е 100лв винетка имаш ли?