Снимка: БГНЕС

Във видеото, разпространено в социалните мрежи се вижда бой на плажа в Слънчев бряг. Почиващи твърдят, че спасителите са упражнили насилие над група полски туристи. Версията на спасителите е друга, предава БГНЕС.

Още по темата

"Бях вчера на съседния пост и видях, колегата 40 минути свири. Накрая отиде при полските туристи, бяха групичка от 4-5 човека, и почна да бута спасителя. Червен беше флагът, даже не трябва да се влиза в морето, ние все пак ги пускаме и накрая ние сме виновни. Имаше агресия, но от тяхна страна, но до побой не се е стигало", разказа спасителят Джошкун Кечев.

По думите на спасителите те са позволили на полските туристи да влязат във водата само до коленете, но те не са се подчинили и в продължение на два часа са се опитвали да ги изкарат от морето. Полските туристи са им показвали неприлични жестове.

"Пристигнах на плажа малко след инцидента, за да видя дали някой има нужда от медицинска помощ. От туристите никой нямаше нужда, но се държаха изключително агресивно. Според мен бяха пияни. Пострадал е единствено нашият спасител беше с око пълно с пясък, което почистихме и в момента лекуваме с инфекция", разказа за БГНЕС лекарката на плажа Наталия Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase