Снимка: БГНЕС

Румъния прибра с хеликоптери ранените 5 свои граждани при катастрофата с туристическия автобус край Велико Търново. Вертолетите кацнаха на летище "Горна Оряховица". Това е обичайна практика, когато имат пострадали граждани зад граница. Преди минути стана известно, че първият хеликоптер вече е кацнал в северната ни съседка.

В областната болница остават двама турски граждани, които също  са пътували в рейса.

"Те са с контузии на мозъка, но в стабилно състояние", каза директорът на лечебното заведение д-р Красимир Попов.

По данни от прокуратурата в смазания автобус на връщане от екскурзия в Истанбул са пътували общо 25 пътници и двама шофьори. Пътниците са били основно румънски граждани, турските граждани са били шестима.

Автобусът е влязъл на българска територия около 22 часа в петък. В 2 часа тази нощ автобусът се удря в спрял автомобил между селата Поликраище и Куцина, както писахме по-рано.

Останалите 14 пътници от автобуса все още се разпитват, след което ще бъдат транспортирани до държавите им - Турция и Румъния.

Работи се по всички версии за инцидента, при който загинаха четирима души, посочи следовател Бранимира Вергова от Националната следствена служба. Утре в 11 часа от държавното обвинение във Велико Търново отново ще дадат брифинг.

Движението по пътя Русе - Велико Търново вече е възстановено в двете посоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase