Снимка: БГНЕС

Всичко в ТЕЦ "Брикел" е в нормите и границите, които са ни поставени. Редно е, министър Сандов да извади протоколите от извършената проверка, и да се видят реалните стойности от замерванията на въздуха в района на Гълъбово. Това заяви в студиото на Нова изпълнителният директор на ТЕЦ „Брикел” Янилин Павлов в отговор на изказването на премиера в оставка Кирил Петков, че проверка в ТЕЦ „Брикел” е показала множество нередности, включително огромно замърсяване на въздуха в района.

„Прекарвам много време в предприятието.

Още по темата
Стоях през цялото време с проверяващите. И с хората от моя екип не видяхме на някой да му е станало лошо. Всичко е в нормите и границите, които са ни поставени”, посочи Павлов.

„Черният пушек, който се вижда от комините на ТЕЦ-а е прах, който се формира от горене на въглища от мини „Марица Изток”, които са с по-високо пепелно съдържание. Ние в момента им помагаме и поемаме най-лошите им въглища, докато те оправят ситуацията в рудник 2. Предприели сме ред мероприятия, за да ограничим запрашаването. Това, което екоминистърът Борислав Сандов казва и се тиражира като снимки в медиите – не изглеждаме много добре, но има факти, от които това нещо е породено. Постоянно извършваме замервания – с наши собствени измервателни уреди в Гълъбово. Постоянно сме проверявани от Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Нека министър Сандов да извади показанията на тези уреди”, подчерта той.

По думите му инсталацията по време на проверката от министерството не е била натоварена на 20 процента, а много повече. „Това, което казва министърът са моментни стойности. Редно е сега министърът да извади протоколите от проверката и да се видят реалните стойности от замерванията”.

Коментари Напиши коментар

13

Вуте

преди 2 месеца

Не разбрах на модераторите думата ОЗОН с какво не им допадна, та изтриха поста ми за измерването със собствени уреди на Брикел? Или на директора с женското име не ми у харесва...И на мен не ми харесва името му, ама такова са му го турили майка му и баща му.

12

Анонимен

преди 2 месеца

Не знам за Брикел, но в Бобов дол, въздуха не се диша. Почвата и тя е замърсена. Важно е Ковачки да трупа милиардите, а това че за десет години намаляхме с 850000 няма значение.

11

Анонимен

преди 2 месеца

Този комунист трябваше да бъде пребит от бой както правиха комунистите и сега не да гледаме как казва на черното бяло, а сълзите и покаянията на близките му