Снимка: БГНЕС, архив

Жена на 42 години от Пазарджик е загинала при катастрофа с пиян шофьор на северния път между Видин и Монтана край монтанското село Доктор Йосифово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Трагедията се разиграла към 2:30 часа тази нощ след сблъсък на микробус "Мерцедес спринтер" с германска регистрация и лек автомобил "Фолксваген поло" с монтанска регистрация.

Загиналата е пътувала на предната седалка на микробуса. Тя, заедно със семейството си, се прибирала от Германия в България за лятото.

Зад волана бил съпругът й на 48 години, а на задната седалка пътували двете деца на семейството - на 2 и на 13 години, и детегледачка от Кюстендил на 72 години. Досега е установено, че и двата автомобила са пътували в една посока – към Монтана, а причините за катастрофата все още се изясняват.

Пробата за алкохол на водача на микробуса е отрицателна, а тази на 43-годишния шофьор на шофьора на лекия автомобил е положителна – 1,74 промила алкохол.

Всички останали, пътуващи в двата автомобила, са откарани за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана и са освободени, тъй като нямат съществени наранявания.

Тялото на загиналата е оставено за аутопсия в болницата, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase