Снимка: БГНЕС

В автомобил в Бургас органите на реда откриха 20 кг марихуана, огнестрелни оръжия и патрони. По случая са задържани двама мъже, съобщи Дарик.

"Бяха задържани две лица, държали наркотици над 20 кг. канабис и освен това са държали още и оръжия - 9 пистолета, 2 автомата "Калашников", 2 пушки, един гранатомет, в състояние за ползване веднага, една бойна граната, заглушители и 3 самоделни взривни устройства, както и много боеприпаси.

Още по темата
Само патроните възлиза на 719 броя", казаха на брифинг от полицията в Бургас.

Двамата задържани мъже са съответно на 48 и 24 години. Повдигнатите обвиненията са - за държане на наркотици в особено големи размери, както и за държане на боеприпаси. Предвидените санкции в закона за тези две престъпления са съответно - от 3 до 12 години за притежание на голямо количество наркотиците, както и - от 3 до 10 години относно държането на боеприпаси.

До този момента двете лица нямат криминални прояви, те не са осъждани. Връзката между двамата мъже може да се определи като семейна, поясниха още органите на реда.

"Бяха претърсени автомобили и помещения, като се установиха над 400 броя саксии за отглеждане на коноп, марихуана", съобщиха от МВР - Бургас.

"Оръжията са със заличени фабрични номера", допълниха от полицията.

На всички тези оръжия са назначени експертизи, като по този начин ще стане ясно дали те вече са били използвани.

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 6 месеца

Това да не е оня възрожденец, когото хванаха преди време с оръжие в колата, тръгнал да подкрепя "мирния протест" на Копейката в София?

33

Djambas

преди 6 месеца

Мвр конзмативи за през ноща

32

Иванко

преди 6 месеца

И двамата са от Бургас. Синът на местен бандит с гаджето си - силиконова плющялка. Не знам кви украинци ви гонят....