Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Седеммесечният Мартин и баща му -на 31 години, са двамата от общо петимата загинали при днешната тежка катастрофа на главен път Плевен - Ловеч в района на пътен кантон "Люляците".

Още по темата

Загиналите, които са били в лекия автомобил "Опел", са пътували за кръщене в Троянския манастир, което е било насрочено за 16: 30 ч., казаха за БТА от канцеларията на манастира.

Поради това, че са закъснявали, от канцеларията са позвънили, за да разберат причината и така разбират за трагедията.

Седеммесечният Мартин е трябвало днес да приеме християнската вяра. Бащата, който е шофирал, е загинал на място заедно със сина си и 54-годишна жена.

В автомобила е пътувала и майката на загиналото бебе - 21 -годишната Десислава, която е настанена в тежко състояние в Плевенската болница.

Почернената фамилия е от село Милковица.

Петима души загинаха при тежката катастрофа, а органите на реда разследват дали причината не е възникнал здравословен проблем, обясни пред Нова тв говорителят на окръжната прокуратура в Плевен Диана Илиева.  

"Вчера на огледа е уточнено, че пътният участък е равен, прав и с добра видимост. Автомобилите нямат технически неизправности. Липсват каквито и да било обективни причини, които да са довели до настъпване на произшествието. Ще се изследва въпросът дали при водач на единият лек автомобил не е възникнал някакъв здравословен проблем - инфаркт, който да е причина за неговото навлизане в насрещното платно", обясни Илиева. 

Според очевидци на инцидента е нямало изпреварване. "Значи има има някакъв сериозен проблем на пътя, който трябва да се разреши", смята пътният експерт Диана Русинова. “Това е поредният такъв инцидент за последните седмици”, каза още тя. 

Миналата година е трябвало да бъдат направени промени в Закона за движение по пътищата. “Той трябваше да се раздели на три отделни части”, поясни Русинова. “Законът е едно от нещата, които ще започнат първо да разплитата тези тежки случаи”, допълни тя.

По информация на пътните експерти, в една от колите от инцидента е имало детско столче, а в другата - не.

“Това е пътят между Ловеч и Плевен, този участък  е ремонтиран съвсем скоро, асфалтът беше нов", обясни Русинова, но поясни, че заради разлети масла от колите не е могла да бъде изследвана пътната маркировка. 

"Много са хипотезите за инцидента. Те трябва внимателно да се изследват. Ако ги изследваме, можем да направим една крачка напред и да спрем катастрофите. Нелепо е да погребваме деца!", заяви Диана Русинова.

В разследването на тежкия инцидент следват разпити на очевидци, съдебномедицински експертизи, автотехнически експертизи и изследване на записи от камери на АПИ, каза говорителят на окръжната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase