Снимка: Helpbook

За масово нарушаване на обществения ред ще ви разкажем в днешния обзор на някои от сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info.

Оплакаха ни се от незаконно заселили се роми в район „Възраждане“, като според автора на сигнала непрестанно прииждат нови. Издигнали са постройки с подръчни средства, от които непрестанно се чува шум, крясъци, силна музика, включително и до малките часове нанощта. Комуникацията с тях е невъзможна и при опит за разговор стават агресивни, дори органите на реда изпитват затруднения да прекратят разправиите.

Писаха ни и от град Варна по повод подобен проблем: "Пиша ви като отчаян гражданин и много притеснен родител. Преди няколко години се преместихме със семейството ми в кооперацията, в която и днес живеем. Зад нея тогава имаше необлагородена площ просто с трева, храсти и дървета. Сега е това, което се вижда в първата снимка. Доста голяма промяна.

За жалост, основният проблем от преди си остана. Храстите, които се виждат, не се пипат от институции и затова са дом на отвратителни случки. До момента сме станали свидетели на безброй хора, които уринират или ходят по голяма нужда. Няколко случая имаше, при които се уговаряха сделки за продажба на наркотици и предоставяне на сексуални услуги. Последните сме ги и виждали доста ясно, за жалост. Освен това тъкмо днес един господин в рамките на час мастурбира, докато покрай него минаваха възрастни хора и деца. Никой от деятелите не се впечатлява при направена забележка, а дори и отвръщат и се карат.

За всеки един от случаите е звъняно на съответното РПУ и дори на 112. Единственият случай, в който се отзоваха (след 30 минути) беше, когато една жена беше колабирала след като беше употребила наркотици. Докато те дойдат, жената се свести и замина.

В допълнение, в тази добре изглеждаща градинка, която децата в района карат колелета и тротинетки, има постоянно присъствие на няколко господа с проблеми с алкохола. От ранният следобяд те седят на пейките и закачат децата. Дори един път станах свидетел на разговор на единия от тях с едно момиче втори клас, което беше седнало да си почине "колко много обичал малки момиченца като нея". Вечер пък е място за събиране на групи хора, които крещят и пият до 2-3 часа през нощта.

Надявам се да можете да помогнете, защото ние вече не знаем какво да сторим. Нищо не работи като реакция от наша страна, а нас ни е страх за децата ни. Отвратена и погнусена съм от тази ситуация (дори не споменавам, че служителите от чистотата именно там изхвърлят боклук от пометеното от улиците, за да не се разхождат до близкия контейнер или глутниците бездомни кучета).“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase