Снимка: Pixabay

Във вътрешния правилник на болницата в Сливен е утвърдено децата да се връзват. Това е установила проверка на Изпълнителна агенция "Медицински надзор", каза доц. Васил Пандов, началник на кабинета на здравния министър в оставка Асена Сербезова.

"Става дума за нечовешко отношение, измъчване на новородени деца в българско лечебно заведение", коментира Пандов.

По думите му изпълнителният директор на лечебното заведение носи отговорност за случващото се.
В болницата в Сливен са установени и други нарушения, които се отнасят за обществени поръчки.

"Не са спазени правила от страна на изпълнителите при осигуряване на гаранции. Има противоречия в прогнозната стойност", обясни Пандов.

 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 месец

Какво значи ,,вътрешен правилник"?!.Всички болници трябва да следват едни и същи правила утвърдени в съвременната медицина!Това е ненормално бе!Къде е била държавата и до кога ще продължава тоя произвол всеки да прави каквото си поиска???Превърнахме се в едно нищо и заприличахме на блато от което няма излизане.

6

Аноним

преди 1 месец

Бебета НЕ СЕ връзват, а се повиват по определен начин. В това отделение явно не знаят как се прави! Това е тормоз и психологечиска травма, в младенческа възраст! Родителите да ги съдят!

5

Анонимен

преди 1 месец

В детско кърмаческо отделение са не само новородените бебета, но и такива, които вече се опитват да ходят и дори са проходили.