Снимка: БГНЕС

Нов ремонт на тунел "Витиня" в посока Варна. Необходимо е да се поднови едната тръба при тунела. Очаква се дейностите да приключат до края на септември. Движението се осъществява в тунела посока София, а тежкотоварните камиони над 12 тона се пренасочва през стария път, предава БНТ.

Европейски директиви за безопасност, изискващи напречна връзка между тунелите наложи затварянето на тръбата в посока Варна за около три месеца. След изпълнението на ремонта това ще бъде единственият тунел в България, който към този момент да отговаря на всички евродирективи за безопасност.

Те ще гарантират безопасност на движението, като освен първична и вторична облицовка, ще се изградят и инсталациите в двете връзки, също така противопожарни врати и вентилационни боксове, които ще гарантират безопасност при преминаване от едната тръба за другата тръба, каза инж. Радослав Петков, представител на изпълнителя.

Когато се извършват такива мащабни ремонти по цялото трасе на магистралата ще има затруднения за движението, с тази цел ние сме прехвърлили тежкото движение да се движи по стария път, имам предвид автомобилите над 12 т, каза инж. Румен Сачански, директор на ОПУ-София.

Общото впечатление на хората обаче е, че в района на тунела от години тече непрестанен ремонт.

Срокът за изпълнение на ремонта при тунел "Витиня" е до края на септември, а АПИ предстои да обяви поръчка за ремонти и за тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase