Снимка: БГНЕС

Поне двойно по-високи сметки за ток ще плащат предприятията от 1 юли. Това става след като Комисията по бюджет и финанси отхвърли предложенията на работодателите за компенсации на електроенергията.

Подобно решение ще доведе до ръст в цените на стоките за потребителите и ще увеличи инфлацията, се казва в позиция на националнопредставените работодателски организации.

Още по темата

След снощното решение на парламентарната комисия по бюджет и финанси 663 000 небитови потребители на електрическа енергия са лишени от компесаторен механизъм, който да смечки шоковия удар от високите цени. Освен предприятията, на свободния пазар на електроенергияса ощеф бюджетните организации, болници и детски градини, култерни институции.

Въпреки ангажимента на кабинета в оставка за средносрочно решение на проблема, точно управляващата коалиция провали решението, се казва в позицията на бизнеса.

Персонално са посочени премиерът Петков, вицепремиерът Асен Василев, както и депутати от "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", БСП и ДБ.

Последствията от гласуването - бизнесът остава лишен от компенсации, защото действащите в момента са със срок до 1 юли. Потребителските цени ще продължават да растат, инфлацията и обедняването ще се задълбочават.

Коментари Напиши коментар

3

Ха ха

преди 2 месеца

Ако на бизнеса не му харесва да закрива и да се маха...

2

умни и красиви

преди 2 месеца

само в затвора ще ги оценят тези национални предатели ............

1

Анонимен

преди 2 месеца

Пп голям *** излезе. Ама ***.