Снимка: Pixabay

Кметът на Мадара е глобен от Агенция "Митници" заради домашна бира. Служителите са установили 37 бутилки, предназначени за лично ползване. Мъжът твърди, че няма основание за глобата и смята да стигне до съда.

"Напитката е произведена за лична употреба. В директивата на ЕС ясно е казано, че продукти за домашна употреба, които не са високоалкохолни, не се облагат с акциз. Хората от агенцията поискаха документ за собственост на бутилките. Естествено нямам такъв, защото дори да съм я купил, никой не си пази касовата бележка", разказа  пред Нова телевизия Неделчо Неделчев.

От Агенция "Митници" изпратиха позиция, в която посочиха, че производството на бира подлежи на акциз, за разлика от виното.

"Беше ми обяснено, че нямам право да си произведа дори една чаша бира. След проверката пуснах заявление за регистрация на независима малка пивоварна. Исках да си произвеждам 200-300 литра годишно. Получих официален отговор, че нямам право на такова нещо", допълни кметът.

Коментари Напиши коментар

20

Истина

преди 10 месеца

Така се прави-не си удобен и бой, бой.За справка кметицата на Красно село.

19

Анонимен

преди 10 месеца

Не играе по свирката на някого и го бъзикат.

18

Анонимен

преди 10 месеца

И отново държавата на абсурдите, дето мафията си управлява. В цяла Европа е позволено домашното пивоварство, само тука те глобяват за един казан крафт бира. В Германия даже до 200 литра може и да си я продаваш без една стотинка акциз да плащаш. Същото и с канабиса, мутрите дето държат и политиката и дрогата не дават да се легализира са собствена употреба както е в цяла Европа, че и в САЩ, защото всеки ще си гледа и няма да им пълни гушите!