Снимка: БГНЕС

Автобус на градския транспорт с пътници се вряза в бетонната ограда на ИАРА до Пристанище Бургас, като преди това помете две коли.

От удара е пострадал шофьорът на едната кола, но е контактен. В автобусът е имало пътници, но те са невредими.

При завой шофьорът на автобуса с номер 11 губи контрол над превозното средство и се удря в автомобила, който се е движел с предимство. Това обясниха хората, очевици на случилото се, съобщи БНР. Районът е особено натоварен и оживен, в близост има и кафе с външни маси. Хората поясниха:

„От 1000 години говорим, че това кръстовище не е правилно регулирано. Вижте с автобуса какво стана, вижте човекът къде лежи, варненска шкода. Автобусът мина със скорост“.

Още по темата

„Автобусът просто не можа да вземе завоя, излетя от завоя, набра всички коли, които бях наоколо и се спря и се заби в оградата на пристанищната администрация. Никой не успя да рабере причината, просто изведнъж излетя. В автобуса нямаше толкова много хора, може би 6-7 души. Понеже тук е последна спирка и тук трябва да спират, може би затова нямаше толкова много хора“.

Според управителя на „Бургасбус” Петко Драгнев, причината за катастрофата е здравословен проблем на шофьора, предаде БГНЕС.

„Шофьорът ми обясни, че му се е схванал крака и при завоя не е успял да натисне спирачката. За щастие няма сериозно пострадали, разминахме се само с материални щети”, обясни за Петко Драгнев.

Кръстовището до Пристанище Бургас остана блокирано с часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase