Снимка: Pixabay

Днешният ден ще започне с много слънце и сутрешни температури от 15 до 22 градуса, по високите западни полета и в Добруджа до 14. Следобед от запад ще започне да се заоблача и е възможно да превали в крайните западни райони. В Югозападна България има условия за силни гръмотевични бури, с условия за градушки.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 30 до 35 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, повече следобед на юг от Бургас. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28-32 градуса. Морската вода е с температура от 22-24 градуса по северното крайбрежие до 24-25 градуса по южното.

Над планините ще има разкъсана облачност. Следобед над Рила и Пирин ще прегърми. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде засилен от северозапад със скорост до 50 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина - около 10 градуса, а на 1500 м височина до плюс 18 градуса.

В четвъртък ще премине хладна вълна с интензивни валежи и гръмотевични бури в северната половина от страната. В петък ще захладнее с повече валежи по планините. В събота ще вали в цялата страна. В неделя ще има повече слънце и високи температури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase