Снимка: Bulgaria ON AIR

Жители на Перник протестират срещу ненаказано насилие в града. Недоволните се събират пред общината, а причината за демонстрацията е жестокият побой над футболния треньор Румен Андонов и още редицата случаи на насилие от страна на 18-годишния прокурорски син Васил Михайлов. След спецакция в Перник той беше задържан и му бяха повдигнати две обвинения.

"Съпругът ми се чувства по-добре. Вкъщи си е, на домашно лечение е след направената операция за шиниране на челюстта, тъй като счупването е много дълбоко, на две места. Постоянно е със силно главоболие. Съдейки по клиповете, които видях с нанесените побои на всички други жертви, смятам, че той е бил късметлия. Радвам се, че моят съпруг е оцелял и не се е случило нещо по-фатално", каза съпругата на пребития - Мариана Николова за "България сутрин".

По думите ѝ следващата жертва може да е човек, който ще падне и няма да може да се изправи.

По непотвърдена информация бащата на бияча ще се опита да измъкне сина си с психиатрична експертиза.

"Надявам се с тази гласност в момента това да не го позволи никой. Недопустимо е. Ако този човек излезе заради психически проблеми или нещо, което да го оправдае, целият народ ще рухне и ще знае, че тази система не струва. Целта е да покажем, че има справедливост", сподели една от дъщерите на бития Румен Андонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

А десетки хора са се свързали със семейството, но от страх не присъстват на протеста.

"Трябва да проявим абсолютна нетърпимост към такъв тип поведение. Радващото е, че много перничани излязоха днес, за да покажат отношението си към такива жестокости, граничещи със садизъм. Не е нормално в една претендираща за нормална държава такъв тип поведение и институциите да не могат да се справят с това", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

Жителите на града живеят в страх.

Коментари Напиши коментар

61

Коментатор

преди 5 месеца

Какъв бияч е този 50 кила? Явно напада много слаби хора.

60

Анонимен

преди 5 месеца

Какво стана с митът за пернишките винкели, килими и пернишките дълбоки неоткриваеми гори.

59

Анонимен

преди 5 месеца

Тоя без защитата от бащата да е в зандана отдавна? Дали пък бащата не е за зандана със синчето?