Снимка: БГНЕС

Нахапаното от куче 10-годишно дете в хасковското село Въгларово е в кома в пловдивската университетска болница, съобщи bTV.

Още по темата

Нараняванията на детето са в областта на черния дроб и един от бъбреците.

Момчето бе нападнато от азиатски вълкодав, собственост на Анастас Караиванов, жител на селото. Той отглежда шест кучета за охрана и срещу тях има множество сигнали, че са агресивни. „Смачкаха ни джипа, спукаха ми гумите, крадяха ми овце. Никой не ми помогна“, изтъкна Караиванов.

Коментари Напиши коментар

79

бг

преди 5 месеца

Тези родители къде са ..имам куче питбул, което винаги е на повод и намордник, децата го дразнят а майките им пушат цигари и клюкарстват..като направиш забележка отварят едни усти като писуари...КОЙ Е ВИНОВЕН..ДНЕШНИТЕ ДЕЦА СА УЖАСЯВАЩИ НО ВИНОВНИ СА РОДИТЕЛИТЕ..никакво възпитание..Дано детето да се оправи.

78

От Варна

преди 5 месеца

Имам женска каракачанка. Много е любвеобилна. Винаги я разхождам на повод. Децата обикновено се спускат към нея да я погалят, но не им позволявам. Всъщност децата не разсъждават, действат първосигнално. А немските овчарки нападат моето куче без причина, както и доберманите. С останалите породи няма проблем. Всъщност тя е голяма колкото мъжка немска овчарка /доберман. Възможно е децата да са подразнили кучето. Не знам. Но родителите носят вина, колкото собствениците на кучето.

77

Аноним

преди 5 месеца

А родителският фактор? Къде е бил родителя? След като е знаел, че това са кучета пазачи, значи е разбирал, че те са дресирани да пазят и всеки жест на заплаха, те възприемат като сигнал за опасност и повод за защита чрез нападение. Такава им е природата. Да охраняват. Има и деца, които дразнят животните - някои нарочно, други - не разбирайки. Затова, тук е ключова ролята на родителя. Стопанина не е криел, че има кучета пазачи. Такива охраняващи кучета реагират само при някакво действие срещу тях