Снимка: БГНЕС

71 тона отпадъци са събрани и извозени при поредната извънредна акция за премахването на нерегламентирани сметища в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив, съобщи директорът на общинско предприятие "Чистота" Димитър Георгиев.

По думите му, въпреки проливния дъжд, в събота са работили екипи с три челни товарача и седем големи самосвала. Всеки един от камионите направи по два курса до депото в Цалапица, каза Георгиев, цитиран от БТА.

Ликвидирани са незаконни сметища на улиците „Елба“, „Сокол“ и „Славия“. На предишната акция бяха разчистени камари отпадъци, струпани на улиците „Крайна“, „Крайречна“ и „Шумен“, които обаче вече започват да се възстановяват, коментира директорът на "Чистота".

По думите му „Столипиново“ е единственият пловдивски квартал, в който всеки ден от понеделник до неделя се извършва почистване, включително и с тежка техника.  Това се налага, защото много от жителите, които дори са отишли до контейнерите, изхвърлят отпадъци не вътре в съдовете за смет, а около тях.

Георгиев допълни, че от предприятието полагат максимални усилия за почистването на квартала, с оглед на наближаващите летни горещини и възможността от поява на зарази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase