Снимка: БГНЕС

Сценични актьори искат заплатата в сектора да стане 2000 лева. В противен случай наесен излизат на протест.

Още по темата
Това обяви Христо Мутафчиев пред Нова.

"При днешната икономическа криза и скритата инфлация от 40%, нормалната начална стартова заплата е 2000 лева. Управляващите не са комуникирали с нас за тези средства, които не са предвидени. Гарантирам, че от новия сезон ще има протести, ще спрем движението", добави Мутафчиев.

По думите председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев преди 2 години стартовата заплата е била 900 лева.

Според него тепърва ще се изясня начинът на протест на дейците в сценичното изкуство. "КНСБ ще ни подкрепят в цялата страна със свои структури. Също разговаряме и с отделни звена на администрацията. Очакваме разговор с Асен Василев и Кирил Петков. Искат реформа, но не дават средства за нея", посочи Мутафчиев.

Коментари Напиши коментар

135

Така е ..

преди 3 месеца

Не е ясна Мутафчиев пари за заплати ли иска , или за реформи ? И стига с тези реформи. Видяхме до къде ни докараха. Колкото по мърдаме , по ни влиза.

134

волтер

преди 3 месеца

Подкрепям българските артисти! Но точно този, не направи нищо по времето на ББ за повишаване на жизнения им стандарт, а сега зарева като вдовица. Притеснява ме, че го прави, за да налива вода във воденицата на ГЕРБ. И защо не излязат стойностните актьори да поискат увеличение!

133

Анонимен

преди 3 месеца

И тоя се мисли за артист ли - пълен некадърник!