Снимка: БГНЕС

Пореден сблъсък между лекари и недоволни пациенти. Този път случаят е от Самоков, където разгневени роднини на починал агресивно поискаха да се саморазправят с лекуващите го медици.

"Съответните органи ще проведат разследване и ще се установи истината за случая в Самоков". Така коментира пред БНТ д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз.

По думите му лекарите преценяват какво ще се прави с пациента в съответното отделение.

Още по темата

 "Това е пореден случай на агресия, лекарите в България трябва да бъдат съхранени. Защо се допуска те да бъдат малтретирани - това води до тяхното намаляване. До момента, без да е минала и половината година, нападенията над медици са колкото цялата минала година. Няма респект от държавата и законите ѝ", допълни д-р Николай Брънзалов.

Той призова за тежки наказания за тези, които посягат над медик на работното му място. Според него е необходимо да бъдат взети спешни мерки.

 "Има обучение по време на следването как се поднасят лошите новини, няма оправдание срещу агресията върху лекар, който изпълнява задълженията си. Необходими са адекватни решения, които да бъдат приложени. Това отношение е недопустимо и трябва да бъде наказано", добави д-р Николай Брънзалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase