Снимка: БГНЕС

Денят ще започне с минимални температури в страната от 16 до 21 градуса, по Черноморието и в Добруджа - до 19 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед от северозапад ще започне да се заоблачава. Ще се развива купеста облачност, повече над западните райони.

Валежи се очакват в Северозападна България. Условия за слаби гръмотевични бури ще има в Западна България и по поречието на Дунав. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток.

Максималните температури в населените места ще са от 27 до 33 градуса, а в района на Сандански - до 34, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В събота ще има повече слънчеви часове и повишение на температурите, в традиционно в най-топлите южни райони те ще достигат 34-35 градуса. Превалявания се очакват в планините от западните райони.

В неделя се очаква леко понижение на температурите и в някои райони ще превали. От понеделник отново ни очаква леко понижение на температурите. Ще има кратки превалявания, възможно е и да прегърми на отделни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase