Снимка: Bulgaria ON AIR

Фонтаните на площад "Георги Измирлиев" в Благоевград бяха напълнени с течен препарат за съдове, вследствие на което  има голяма опасност те да бъдат увредени. От общината съобщават, че голямото количество пяна е сериозна предпоставка за повреда както на филтрите, така и на помпите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, защото до помпите достига въздух, а не вода. Усилията, които полагат служители от ОП "Строй ремонт" са насочени към изпомпване на водата, почистване на фонтанните инсталации и проверка на всички 14 помпи.

В навечерието на 24 май има вероятност фонтаните да не работят и да се извършват ремонтни и почистващи действия по съоръженията.  Фонтаните бяха пуснати съвсем скоро.

Кадри от камерите за видеонаблюдение в района на пл. "Георги Измирлиев" разкриват извършителите, изсипали пенлив препарат в коритата на градските фонтани в областния център. Записите от мястото вече се проучват. На тях се виждат две видимо непълнолетни лица, които сипват течност във водата на фонтанните инсталации. 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.