Снимка: Helpbook

Според чл. 22, т. 1 и т. 2 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община е забранено на гражданите да изхвърлят и смесват отпадъци от хартия и картон, пластмаси, стъкло и метали в контейнерите за битови отпадъци. Рециклируеми отпадъци се изхвърлят разделно, събрани по видове, в разположените цветни контейнери. Глобата за физически лица, които нарушават това изискване, е от 100 до 5000 лв., а за юридически лица имуществената санкция е от 700 до 20 000 лв.

От изпратен сигнал в платформата на Helpbook.info става ясно, че такива липсват във в.з. Малинова долина - Герена.

"Освен че такива няма, бяха премахнати и кофите за смет на улица "Соколна" заради незаконно поставени бетонови блокчета във вилно селище Бел Вали, които поне малко отбиваха огромните количества боклук, които се изхвърлят след местност Камбаните, която вече прилича на сметище. Молим за действие, особено имайки предвид предстоящия летен сезон, с оглед на хигиената в района", завършва сигналът.

Продължават да пристигат сигнали за неокосени тревни площи в цялата страна. Въпреки графиците на отговорните институции нещата се случват твърде бавно. Тротоар покрай поликлиника в град Кърджали е непроходим, поради прорастнали храсти, което налага пешеходците, главно ученици, да слизат на пътното платно, рискувайки да бъдат блъснати. Според нашия потребител това представлява пълна безотговорност.

В същия град, но в друг район тревата достига до човешки ръст, като нито е косено, нито е пръскано срещу кърлежи. Това е район около детска градина и училище и е пълно с деца. При зачестилите случаи на ухапване от кърлеж, трябва спешно да бъдат взети мерки.

Същото положение се наблюдава и в столичния квартал „Бели брези“, не е косено и обезпаразитявано в междублоковото пространство, спортните игрища и детските площадки повече от година.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Коментари Напиши коментар

22

ЧЕСТИТА ПРОМЯНА

преди 1 месец

НЯМА ПАРИ - ПРОМЯНАТА ГИ ОКРАДЕ. А БЕЗ ПАРИ - НИКОЙ НЕ КОСИ......

21

Анонимен

преди 1 месец

Бива да пръскат и срещу комари, че положението е трагично.

20

Анонимен

преди 1 месец

Ужас е! Никой не коси лятото, никой не чисти снега зимата. Никаква поддръжка от общините. Не пръскат против кърлежи. Пълен кошмар.