Рязка промяна на времето ни очаква днес. Обявен е жълт и оранжев код за опасно време. С оранжев код са три области: Пловдив, Смолян и Кърджали. Очаква се в тези райони валежните количества да са между 10-30 литра на кв/м, възможни са и гръмотевични бури. В останалите 25 области на страната е в сила жълт предупредителен код.

Минималните температури в страната са от 12 до 17 градуса, в западните полета и в Добруджа - до 10. Преди обед над страната ще превалява, с по-интензивни валежи над югозападните райони. Следобед от север на юг валежите постепенно ще спират и облачността ще намалява, най-късно в района на Сандански.

Максималните температури ще бъдат от 15 до 25 градуса, а в югозападните райони до 27. Над планините ще има разкъсана облачност, повече следобед над Витоша и Пирин, възможни са и гръмотевици, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

В четвъртък ще има разкъсана облачност до слънчево време. Ще бъде сравнително хладно. В петък ще има повече слънце и постепенно ще се затопля. В събота ще бъде топло, а следобед над северозападните райони ще се заоблачи. През нощта срещу неделя ще превали и прегърми. В неделя ще има повече облаци с валежи главно в източната половина от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase