Снимка: БГНЕС

Въпреки преговорите с премиера Кирил Петков, протест на превозвачите в София ще има. В това уверяват в съобщение транспортните синдикати.

Те няма да се съобразят и с призива на образователния министър Николай Денков, който помоли протестът да стартира с половин час по-късно, за да могат учениците да започнат нормално матурата.

Още по темата
"Ние нямаме никаква друга възможност, при тази сложна организация, да компенсираме този ден с някакви други. По същата логика аз бих попитал, защо те не потърсиха други варианти, с които да си изпълнят правото на протест, без да пречат на младежите... В момента единственият призив, молба, както искате го наричайте, да започнат от 8.30 ч. нататък, за да не бъде възпрепятствано никое дете" ,обясни Денков, цитиран от БНР.

От Федерация на транспортните работници "Подкрепа" и Съюза на транспортните синдикати в Българи уточняват, че демонстрацията ще стартира в 8.00 часа на 18 май и до 9.30 часа работещите в столичния транспорт ще проведат протест на кръговите кръстовища на площад "Лъвов мост" и площад "Сточна гара", както и на Петте кьошета.

Демонстрациите ще преминат в шествие с обща крайна точка - Министерство на финансите, където за 10 часа е насрочен също протест.

Недоволните граждани ще продължат с шествие от 10.30 часа  към Министерския съвет, където от 11 до 13 часа ще проведат протестен митинг.

В знак на протест и под наслов "НЕ на унизително ниските заплати!" работа ще преустановят и в Столична община, Район Красна поляна - от 10 до 11 часа.

Заявления за протести са подадени и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Плевен.

 

Коментари Напиши коментар

81

Гербави Герберасти

преди 2 месеца

Тези благоевградски рейсове спомняте ли си каде и как се появиха преди година? Доган напълни тези рейсове да спасяват Бойко на протеста. Това са тези същите на същите хора и какво общо имат с народа? Нямаха общо тогава, нямат общо и СЕГА

80

Анонимен

преди 2 месеца

да сменят датата на матурата..

79

АБЕЕЕ

преди 2 месеца

Какво общо има Кирчо със заплатите в общините????? ДА ходят при Фандъка и да да аджфкат там.