Снимка: БГНЕС

Жители на няколко благоевградски села излизат на протест край затворения за движение мост на Покровнишко шосе, който беше компрометиран от наводненията в края на миналата година.

Въпреки уверенията на  Агенция "Пътна инфраструктура" и областната управа, че е готова обществената поръчка за избор на изпълнител, който да построи ново мостово съоръжение и осигурените средства за това, хората  ще се съберат до затворения участък на Покровнишко шосе, за да изразят своето недоволство.

От декември живеещите в близките села са принудени да се движат по обходен маршрут, който е неудобен за децата, учениците и работещите, и оскъпява разходите им за придвижване, предава БНР.

Жителите на населените места искат от държавата реални действия и припомнят, че първоначално проектът за ремонт на моста или изграждане на ново съоръжение не беше включен в списъка, одобрен от междуведомствената комисия към Министерския съвет.

При подкопаването на моста от придошлите води на река „Струма“  беше компрометирана и газовата тръба за Благоевград, която е монтирана странично на мостовото съоръжение.

Новият мост трябва да бъде изграден за 390 дни, а цената е 7,2 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase