Снимка: БГНЕС

Домът за стари хора във Варна, в който пожар отне живота на четирима души, няма актуален лиценз. Открити са нарушения, но въпреки това продължава да работи. Това става ясно от думите на окръжния прокурор Красимир Конов.

Още по темата

Той обясни пред bTV, че евентуалният извършител е 53-годишен мъж, който е в психиатрията и че предстои да се реши дали може да му бъде повдигнато обвинение.

Записите от камерите са иззети от разследващите и предстои да им бъде направена експертиза. На тях се вижда как въпросният мъж е в стая с жертвите.

„Той вади предварително приготвени хартии и предмети, пали ги на едното легло, после ги премества на съседното, което е неговото, после излиза от стаята пълзешком, понеже е с увреждания“, каза ст. комисар Атанас Михов, директор на ОДМВР-Варна.

Стана ясно и че две санитарки са се грижили във въпросната вечер за обитателите, като една е следяла камерите.
 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 месеца

Всичко това доказва, че в БГ нито една държавна институция не работи. За жалост това е по всички видове институции и отрасли. Там няма самоинициатива и лична отговорност. Ден да мине друг да дойде и заплаткаа да ни дадат-това е положението. То за това всеки се бута на държавна работка.

6

на преден план

преди 4 месеца

това, което трябва да се направи без отлагане е тотален ремонт на Наказателния кодекс и яка реформа в съдебната система. Дога бе, докога тук ще се вихрят безнаказано далавераджии, банки, разни знайни и незнайни дружества? Няма такава съдрана кошница като БГ.

5

една

преди 4 месеца

айде сега съд и да си платят за гяволъка!