Снимка: кадър, БНТ

Бетонни блокове блокират достъпа до наскоро ремонтирания участък от пътя между Русе и Кубрат. Движението е пренасочено по стария път, който е осеян с огромни дупки.

Жители на Кубрат, които пътуват почти всеки ден, разказаха, че след организиране на 12 протеста, за да го има новоизградения път, сега пак са в абсурдна ситуация.

"Пътят сега е затворен и се използва стария обходен, който е почти непроходим", обясни местен жител пред БНТ. Друг допълни, че този път е в дупки и е опасен за живота на хората. Местните земеделски производители няма как да го използват, тъй като е тесен и големите машини не могат да минават от там".

"От 30 г. чакаме да се оправи този път и сега сме недоволни от ситуацията", допълват хората.

Областният управител на Разград Деян Димитров заяви, че преградата е поставена от изпълнителя по договора, като са дали обещание да решат проблема в най-скоро време, но посочват, че от АПИ все още не са издали Акт 15 и Акт 16.

По думите му, изпълнителят на договора са поставили оградата. "Областта е заложник на тази конфронтация.", допълни Димитров.

Инж. Янев от АПИ коментира, че има спор между строителя и строителния надзор, в следствие на което не са представени всички изискуеми документи за издаването на разрешение за експлоатация.

Той обясни, че проблемът ще се изчисти в най-кратки срокове, но не изясни дали има конкретна дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase