Снимка: Pixabay

5-годишно дете е било нахапано от куче в ловешкия квартал "Здравец". Инцидентът е станал на 2 май, а сигналът за инцидента е подаден в Община Ловеч от гражданин към 15:00 часа, съобщават от общинската администрация.

Майката на пострадалото дете разказа пред БТА, че около 13:00 часа е извела сина си, заедно с друга майка, на детската площадка до блока. Малко след това са дошли три момичета, на около 12-13 години, след които е вървяло и кучето. Изведнъж жената е видяла как животното е сложило предните лапи на раменете на детето ѝ. При опита ѝ да го изгони то е започнало да хапе момченцето по главата.

В следствие на това детето е с няколко рани по главата и с три шева на веждата над клепача. Детето е закарано веднага в спешното отделение на ловешката болница.

"Детето е било в задоволително състояние, пристигайки в спешно отделение. Консултирано е от хирург и специалист по очни болести. Раните са били няколко, пострадал е десният клепач. Днес е осъществена пластика. Детето е вкъщи, в добро състояние", заяви за БТА д-р Алдин Начков, заместник-директор на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч.

Майката е категорична, че ще съди Общината.

От общинската администрация посочиха, че е идентифицирано агресивно куче, безпризорно и черно-кафяво на цвят, което по-рано не е забелязвано в района. За жалост то е успяло да избегне залавянето.

Днес обаче то е заловено от общински служители. Това стана след като методично беше претърсен целия квартал „Здравец“. Кучето, което е непознато за района, е прибрано и ще бъде обработено според правилника на центъра, отбелязва от общинската администрация в Ловеч.
 

Коментари Напиши коментар

21

Док

преди 6 месеца

До Мнение: и каква точно "отрицателна енергия" има едно 6 годишно дете, бре, мъдурррко??! Ако куче нападне детето ми пред очите ми, повярявай, това ще е краят на живота му първо, и доста тежка щета на собственика му, второ...ще се случи посредством първия камък, клон, лопата, бутилка, острие или каквото друго ми попадне в ръцете. И трябва да ми ги отрежат за да ме спрат!

20

Boko

преди 6 месеца

До н 13 а ти искаш ли един шоколад в врътъ ама як дате пари една година

19

Анонимен

преди 6 месеца

Боже, боже, колко много щастливи хора има при нахапано дете.