Снимка: БГНЕС

Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са с травми, след като са ударени от тежкотоварен автомобил, навлязъл в насрещното платно. Инцидентът се е случил около 10.00 часа тази сутрин при влизане в Пловдив.

Служителите са контактни, откарани са за преглед в лечебно заведение.

Мястото на произшествието е осигурено от екипи на "Пътна полиция". При инцидента няма други пострадали.

Нанесени са щети на служебния автомобил на НСО, който не е превозвал охранявано лице.  

Президентът Румен Радев също коментира пътния инцидент, при който пострадаха служители на Националната служба за охрана (НСО) преди Пловдив. Той е в града за среща със студенти, представители на академичната общност и служители на Аграрния университет.

"Автомобилът на НСО, който се движеше пред мен претърпя пътнотранспортно произшествие - изскочи камион, отсреща предприе изпреварване и автомобилът просто катастрофира в него", каза президентът. "Пострада лекарят на моя екип, който взех веднага в моята кола и беше отведен в болница в Пловдив. Има фрактура на лакътна става. Още едно момче от екипа получи нараняване по главата, но не е тежко", добави той.

Румен Радев каза, че трябва да се внимава и отбеляза, че пътната обстановка е сложна и е имало валеж. По думите му Пловдив е индустриален град, движението по магистралата е засилено и трябва да се реши проблемът с обходните пътища на града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase