Времето през месец май ще бъде динамично.

"Валежите през следващите дни ще бъдат често явление. По-значителни в нашата страна ще бъдат в западните части в събота. В неделя ще бъдат по-малко, но отново няма да липсват. Температурите ще бъдат между 20-23 градуса. Валежите са с летен характер и ще бъдат придружени с гръмотевици. Това е съвсем нормално за динамичното пролетно време, което ни очаква и през следващите ни. То се дължи на активни средиземноморски циклони", заяви синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

Той посочи, че температурите ще бъдат малко по-ниски от обичайните, между 17-23 градуса до средата на следващата седмица, а след това ни очакват нови валежи, но и повишение на температурите.

"Май месец ще бъде динамичен. Средните максимални дневни температури ще бъдат малко по-ниски, между 18-20 градуса по Черноморието, а на запад между 20-26 градуса. По-съществените сухи периоди ще бъдат между 15-22 май и от 26 до 30 май, когато температурите ще се повишат значително и ще стигат 30 градуса", каза синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Янков завърши, че по-интензивни ще бъдат валежите между 10-11 май и между 8-10 май, те ще бъдат по-съществени в Югозападна и Южна България.

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

8

Симеон

преди 2 месеца

Путин е виновен!

7

Анонимен

преди 2 месеца

Ако бяхте чели малко повече, щяхте да знаете, че глобално затопляне не означава мигновено затопляне.

6

Анонимен

преди 2 месеца

Само лятото когато си е жега ни говорят за глобалното затопляне,което се крие някъде зимата.