Снимка: кадър, БНТ

Окръжна прокуратура в Пловдив ще обжалба наложената от съда на мярка за неотклонение "подписка" спрямо 72-годишният шофьор, който блъсна и възрастна жена и дете на пътя в с. Анево. 2-годишното дете издъхна на място, а възрастната жена е настанена със сериозни травми в болница и е още с опасност за живота.

Още по темата

Шофьорът бе освободен от съда с мярка подписка, като му е отнета книжката и има забрана да напуска страната. Магистратите прецениха, че няма опасност Денчев да се укрие или извърши друго престъпление, заради възрастта и здравословното му състояние.

Според прокурора по делото обаче съществува опасност Денчев да се укрие, защото освен в България живее в Чехия при децата си. Дори в деня на инцидента колата му е била пълна с багаж и му е предстояло пътуване, съобщава БНТ.

Междувременно близки на почерненото семейство обявиха, че организират протест срещу освобождането от ареста на 72 -годишния шофьор. В уведомлението се посочва, че гражданите ще настояват всички компетентни органи в държавата да се самосезират. В противен случай ще уведомят европейските институции.

Протестът е насрочен за 21.04 от 9.00 часа пред Апелативен съд - Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase