Снимка: БГНЕС

Денонощно наблюдение извършва Национална агенция за приходите на фирмите - производители и търговци на яйца и агнешко месо в цялата страна. Проверките са заради наближаващите празници Великден и Гергьовден, съобщиха от агенцията.

Още по темата

Служители от звеното "Фискален контрол" на НАП следят както продажбата на яйца и агнешко в страната, така и вноса и износа им за страни от Европейския съюз.

Фискалните инспектори анализират придружаващите стоката документи, количествата, преминали през граничните пропускателни пунктове, съпоставят цените от производител и тези, на които се продават яйцата и месото в по-големите търговски вериги в България.

Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички данъчно-осигурителни изисквания и заплащат ли се в реален размер задълженията към бюджета, предава БНТ.

Наблюденията на служителите от звеното за фискален контрол върху производството и търговията на яйца ще продължат до края на Великденските празници, а на агнешко месо до Гергьовден.

 "От началото на април служителите от звеното за фискален контрол на НАП осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на търговията на яйца и агнешко месо. Правим проверките съвместно с други ведомства, за да гарантираме, че законите се спазват, като основната ни цел е подобряване на данъчната дисциплина. Благодаря за усилията и денонощния труд, които полагат колегите от „Фискален контрол", каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов, цитиран от пресцентъра на агенцията.
 

Коментари Напиши коментар

11

ех Канада

преди 5 месеца

да дойдат и моите да преброят

10

Анонимен

преди 5 месеца

денонощни? нали не ни смятатае за толкова глупави за да повярваме на тези глупости.

9

Квооо?

преди 5 месеца

"съпоставят цените от производител и тези, на които се продават яйцата и месото в по-големите търговски вериги" ?!?! Кои сте вие пък НАП, че ще ми съпоставяте цени?! Да бе, купувам яйцето на 5 стотинки и го продавам за 2 лева!!! Ако има кой да ми даде пари ще го продавам и на 5 лева! Кои сте вие от НАП, че да ми давате наклон на надценката ми!!!