Снимка: Bulgaria ON AIR

Още не е ясна причината за тежката катастрофа на военен камион край Резово.

"Късно следобед изтеглиха камиона и успяхме да видим пораженията чрез медиите. На самото място, където се е случил инцидентът, не е присъствал външен човек освен военните. Категорично не можем да кажем какво се е случило. Най-вероятно е грешка на водача", каза председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков в "Денят ON AIR".

По думите му, когато по един черен път има образували се свлачища, водачът трябва да разтовари пътниците или товара и да мине препятствието.

"Има няколко смущаващи за мен неща. Едното е, че 35-40 мигранти са охранявани от двама военни. Тези двама военни няма как да ги опазят в никакъв случай. В един момент решат ли да слязат от това превозно средство, не могат да ги спрат. Това превозно средство е на 40 години. Да, то е много надеждно като техника, но просто прекалено остаряло. Самият камион се движи много бавно, при това бавно движение, мигрантите могат да скочат от него", коментира Радков.

Той добави пред Bulgaria ON AIR, че мигрантите може да са решили нарочно да симулират проблем и да наклонят на една страна камиона.

"Ситуацията с пътната безопасност изглежда трагично. Към днешна дата имаме 34 жертви спрямо същия период миналата година. Направихме анализ за последните 7 години до 31 декември 2021 година събраните глоби са над 530 млн. лева. А ефектът от това е, че жертвите нарастват. От миналата година нямаме никаква нормална поддръжка на пътищата. Основната причина за инциденти в България е пътят", изтъкна Радков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase