Снимка: БГНЕС

Мечка нападна къщата на кметицата на село Давидково Севда Чолакова. Целта ѝ била да изяде пуйки в ограждения. Помляла е част от огражденията, но не е успяла да се докопа до птиците.

"След полунощ кучето ни започна да лае неистово. Излязох на терасата, помислих, че е лисица, която ни обикаля последните дни, но кучето не спираше, като се разтропахме по къщата и заедно с кучето успяхме да накараме мечката да си тръгне", казва Севда Чолакова, цитирана от "24 часа".

Семейството на кметицата е в стрес, тъй като един и същи екземпляр ги тормози от три години.

"Имаме електропастир и каракачанско куче, но въпреки това напада. Каквито и сигнали да подаваме, горските власти не предприемат нищо. Живеем в страх", допълва кметицата.

Коментари Напиши коментар

25

Ристу

преди 11 месеца

Tрябва да се намали бройката им в България. Днес убиват пуйки и овце, утре - хора. Които иска да гледа мечки, да ходи в цирка или в зоологическата градина.

24

Анонимен

преди 11 месеца

това ли е нападението, влизане в двора? че то такива неща се случват често и като взехте да презастроявате всичко те животните къде да отидат, на всяка полянка по една къща за гости и на всеки завой стара съборетина.

23

Българин

преди 11 месеца

Сега ще нападне и къщата на кметицата Фандъкова. Още по-дебре ще е, ако влезе в голямата Столична община. Там ще намери доста повече неща. Честито на политиците, следователите, прокурорите и съдиите от Герб !