Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В неделя, 13 март, беше измерена най-ниската температура в София, откакто се водят метеорологични наблюдения – минус 10,8°. Това е рекорд за столицата за тази дата", обяви климатологът проф. Георги Рачев пред bTV.

Още по темата

Отделно от това миналата седмица е била най-студена от цялата зима – средната температура е била по-ниска, отколкото през януари.

Тази неделя – 20 март, пък посрещаме астрономическата пролет. Температурите обаче отново ще са ниски за този период.

Свидетели сме на температурни аномалии – в момента в Северна Европа е доста топло за сезона, а в Южна Европа, особена на Балканите, е ужасно студено, коментира проф. Рачев.

Предвижданията са последните пет дни от март да са доста топли, каза климатологът.

 

Коментари Напиши коментар

25

П.К.

преди 8 месеца

Глобално затопляне...Глобално затопляне... Ети сега пък, ГЛОБАЛНО ЗАМРЪЗВАНЕ??? Изглежда ПРИРОДАТА СИ ЗНАЕ ВСИЧКИТЕ СИ ТАЙНИ ДЕЙСТВИЯ и не се влияе от прорукуванията на нас, жалките люде? Да се надяваме всичко да е за добро.

24

Тъй, де!

преди 8 месеца

Течната дружба с Русия и новият СССР изискват жертви от всички българи. Обгазяването ще продължи. Не 500, а 1000 лева ще плащат газифицираните, защото руската газ е най-добрата газ на света.. Бензинът ще е 5 - 6 лева. Ако не ви устройва, свят широк - Русия, Беларус, Куба, КНДР. Там е евтиджос. И запомнете - При капитализма човек експлоатира човека, при социалзма е точно обратното!!!

23

Анонимен

преди 8 месеца

Значи да очаквам нов рекорд в сметките за газ. Откакто съм на газ за 10 години никога не бях плащал сметки над 200 лева, а тази зима минах 400 лева, дано не мина и 500 ...Тази промяна ни .... .....