Снимка: Facebook

Снимка на олио на изплащане за броени часове взриви социалната мрежа. Неизвестен собственик на магазин е обявил, че всеки може да си напазарува бутилка олио на впечатляващата цена от 7,50 лв. като я заплати на лизинг.

Предложеният от търговеца вариант е за три вноски по 2,50 лв., но от надписа не става ясно за какъв срок трябва да се изплашат погасителните вноски. Много от хората не повярваха, че публикуваната снимка е истинска и заподозряха фотомонтаж. Снимката се появи на профила на депутата от “Възраждане” Цончо Ганев във Facebook.

Търговец от Велико Търново обаче организира томбола с награда бутилка олио. В томболата могат да участват всички клиенти, които в рамките на един ден пазаруват от магазина му стоки на стойност повече от 60 лв. като в списъка на тези стоки не влизат цигари и алкохол. Томболата ще се тегли два пъти в седмицата, съобщи "Монитор".

Търновци споделят и за други шокиращи промени, свързани с високите цени на олиото. В един от ресторантите в града изведнъж изчезнали всички оливери, а в друг сервитьорите предварително уведомявали гостите си, че вместо олио готвачите им използват маргарин, палмова мазнина и свинска мас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase