Снимка: Bulgaria ON AIR

През почивните дни ще се спуска по-студен въздух. Снеговалежи ще се наблюдават и през почивните дни, особено в Западна България. Минималните температури ще падат до -10, -11, а максималните ще се движат в рамките на 1 до 5-6 градуса. Това са си януарски температури", посочи синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

По думите му въпреки ниските температури пролетта дава сериозна заявка за себе си.

"На Балканите ще бъде по-студено, а в Централна Европа температурите ще бъдат по-високи. София ще бъде най-студената балканска столица с температури от порядъка на 1 до 3 градуса през почивните дни", заяви синоптикът.

Той посочи, че в неделя ще има повече слънце и ще бъде по-подходящият ден за туристите, които ще искат да се доближат до планината, но трябва да внимават с екипировката, защото ще има лавинна опасност.

"Чувствителното затопляне започва в сряда. Температурите от 3 до 9 градуса ще се покачат до 11-17 градуса. Астрономическата пролет ще настъпи с валежи. Ще има едно захлаждане, което ще ни наведе на мисълта, че пролетта малко ще се забави", каза още Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

"Истинската пролет ще настъпи след 25 март", допълни той.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 месеца

ей бай синоптик абе кажи направо че със сигурност се очаква да се затопли през август тогава ще бъдеш горд че си познал

3

Анонимен

преди 3 месеца

Нали казвахте, че ще има затопляне след 20-ти ?! Да не стане така, че и април да продължи зимата...

2

NNN

преди 3 месеца

Няма нужда да си синоптик за да прогнозираш че след 25 ще дойде пролетта !