Снимка: БГНЕС

С 5% са увеличени цените на билетите за градския транспорт в Благоевград. Досега билетът беше 80 стотинки, а от днес е 1,20 лв.

Още по темата
Това е социално поносимият минимум на фона на три пъти увеличената цена на метана, твърдят от фирмата превозвач. Абонаментните карти и тези за ученици и пенсионери остават същите, предаде БНР. Това са половината от ползващите градски транспорт.

Цената на градския транспорт в Благоевград и към момента е една от най-ниските в страната. Увеличението на билетите е било неизбежно, заяви  Марио Богданов, собственик на фирмата, която обслужва най-много линии в общината и е една от малкото, използващи екологично гориво:

"Няма да ни реши проблема, защото горивата - специално метанът в градския транспорт, е вдигнат 300% - от 1,10 лв. е на 3,30 лв. А ние вдигаме с 50 процента. Една нормална цена на градския билет трябва да е 3 лв. в момента, но кой ще се качи в автобус", коментира той.

Абонаментните карти и тези за пенсионери и ученици остават със същите цени, допълни Богданов и уточни, че това са половината от ползващите градския транспорт:

Според  автобусния превозвач фирмите няма да издържат дълго на  ценовия натиск на горивата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase