Снимка: БГНЕС

Чужденци масово отказват резервациите си за Банско. Хотелиерите прогнозират, че заради войната между Русия и Украйна ситуацията ще се влошава. До края на зимния сезон бизнесът в Банско ще разчита предимно на българските туристи, каза пред БНР Малин Бистрин, според когото резервациите от Русия и Украйна ще бъдат отменени на 100%.

"Имаме вече реални канселации, които са за зимата. Предвид двете страни, които воюват, но при положение, че полетите са спрени, смятам, че на 100% от тук нататък всички ще бъдат канселирани. И не само зимните ни курорти, ами и с разговори с колеги, които пък очакват за морето, за един хотел, за лятото му са канселирани вече над 4 хиляди брой нощувки".

Има реален риск от загубата на повечето чужди туристи тази година, прогнозира още зам.-председателят на БХРА като основна причина е близостта на България до военните действия.

"Войната не е добра за никого. България е много близко, така че изключително сме притеснени. И за летния туризъм най-вече, защото където е близо война, нито един турист външен няма да дойде, да си позволи да дойде да почива при нас, и на Черноморието, и в планината ни при такива условия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase