Ново проучване показва, че над 50% от българите очакват 2022 г. да бъде по-здрава, но също така се надяват на отпадане на ограниченията и връщането към нормалния начин на живот.
 
"Това е анкетно проучване, осъществено чрез Facebook. Включиха се доста хора. Те показват интересни тенденции. А тъй като проучването е още в началото - не мога да кажа дали българинът има или няма идеал. Това ми е идеята - да потърся съвременността, какви идеали следва българинът", каза етнологът от Регионалния исторически музей във Велико Търново д-р Илия Вълев пред Bulgaria ON AIR.
 
Той подчерта, че българинът иска предишния си начин на живот.
 
"Нормално общуване, нормално ходене по заведения, кина, театри. В почти всеки отговор това присъстваше в анкетата. През интернет е трудно общуването, но физическият контакт отсъства. Това се вижда ясно в анкетите. Почти всеки е отговорил, че иска да се вижда по-често с близките си", допълни д-р Вълев.
 
"За съжаление, много хейтърски реагираме на почти всяка забележка, дори добронамерена. А все още не съм провеждал изследване за доверието към правителството, но в някои анкетите присъства и това - идея за промяна, мисъл за стабилно правителство. Може би още от Османската империя съществува недоверие към държавните власти", подчерта етнологът.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase