Снимка: БГНЕС

Пътниците ще бъдат привличани да използват услугите на БДЖ с добра хигиена, вино и интернет във вагоните. Това обеща министърът на транспорта Николай Събев по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия, предава "Монитор".

Според него, пътниците могат да бъдат привлечени с "Хигиена, хигиена, хигиена." Другото важно нещо, което ще направи влаковете привлекателни: увеличаване на скоростта, интернет и както каза Събев "с чаша вино във вагон ресторанта" пътниците няма да усещат кога ще стигнат до Бургас.

Министър Събев очаква още и нови вагони, и мотриси. Той се обяви за работеща транспортна система и подчерта, че жп транспортът е приоритет за правителството.

Пощенската услуга няма общо с транспорта. Тази позиция изрази още министърът пред ресорната комисия. Той настоявал пощите да излязат от транспортното ведомство, за да не е в конфликт на интереси и да не се сложи петно върху отбора на промяната, както се изрази той.

Редно било пощите да преминат към вицепремиера Калина Константинова, която според министъра имала висока икономическа култура. Правителството на Кирил Петков работи като един отбор, подчерта Николай Събев и увери, че експертизата на всеки ще бъде използван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase