Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През нощта облачността ще се увеличи над цялата страна, но ще остане почти без валеж. В Източна България ще духа умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около минус 1°.

Утре ще бъде облачно. В Западна България още преди обяд ще започнат валежи от сняг. След обяд ще вали в цялата страна – в западната половина сняг, а в източната дъжд. Ще се образува и снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от северозапад, но през по-голямата част от деня в източните райони от страната ще остане от юг.

Максималните температури ще бъдат от 2°-3° по високите полета на Западна България до 8°-9° в югоизточните райони, в София около 3°, прогнозира дежурният синоптик от НИМХ пред БТА.

През нощта срещу сряда дъждът в Източна България ще започне да преминава в сняг, а в Родопската област ще има значителни снеговалежи.
   
Над Черноморие ще бъде облачно, след обяд с валежи от дъжд. Ще духа до умерен южен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 8°-9°. Температура на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
   
В планините ще бъда облачно със снеговалежи. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 6°.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase